tiistai 8. joulukuuta 2020

Valmiimpana ja vahvempana vuoteen 2021

Niin kääntyi syksy taas joulukuuksi ja varsin erikoinen vuosi 2020 lähestyy loppua. Tämä vuosi jää  historiaan vuotena, jolloin me ihmiset jouduimme sopeutumaan hyvin poikkeuksellisiin tilanteisiin niin kouluissa, työelämässä kuin kotonakin. Jo pelkästään kaupassa käynti on täysin uudenlainen suoritus kuin vuosi sitten. Onkin jotenkin jännä ajatella miten keväällä niin oudoista, uusista ja absurdeistakin käytännöistä on tullut ikään kuin uusi normaali. Me kaikki varmasti odotamme, että tämä normaali päättyisi tulevan vuoden 2021 aikana ja pääsisimme opettelemaan uudelleen taas vanhaa "normaalia". 

Kaikkea tänä vuonna opittua ei kuitenkaan kannata unohtaa kun globaali pandemiatilanne päättyy. On tärkeä muistaa jatkossakin kotimainen matkailu ja erityisesti kotimaisen luonnon arvostus.  Yksi tämän pandemian harvoista hyvistä seurauksista onkin ulkoiluharrastusten ja retkeilyn lisääntyminen, joista on tässäkin blogissa puhuttu aiemmin muutaman kerran. Meidän Suomi täytti juuri 103-vuotta ja minusta tuntuu kuin osa ihmisistä olisi vasta nyt nähnyt miten kaunis, puhdas ja monipuolinen tämä meidän maan luonto on. Toinen mitä ei saa unohtaa on välittäminen. Tänä vuonna ihmiset ovat huolehtineet läheisistään, naapureistaan sekä työ- ja  opiskelukavereistaan aivan eri tavalla. Toivottavasti nämä sisältyvät meidän normaalin määritelmään myös tulevaisuudessa.

Joulukuun saapuminen toi mukanaan myös tiukemmat koronasuositukset meille Etelä-Savoon, jonka vuoksi päätimme sulkea meidän Setlementinkin kohtaamispaikan loppuvuodeksi. Samalla päätimme perua myös Nuotiopiirin ryhmätoiminnat ja retket joulukuun osalta kävelylenkkejä lukuunottamatta. Suhtaudumme kuitenkin toiveikkaina uuteen vuoteen ja optimistisina olemmekin suunnitelleet muun muassa retkiluistelua, hiihtoa ja pilkkimistä tammikuulle. Toki, täysin emme ole näiden suunnitelmien varaan rakentaneet, vaan meillä löytyy myös varasuunnitelman varasuunnitelmia alkuvuoden ohjelmistoon. 

Joulu on hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa. Tänä vuonna tuntuukin, että on jotenkin helppo pysähtyä ja hengähtää. Vuoden kuormittavuus on varmasti vaatinut veronsa meiltä kaikilta ja vienyt voimia niin henkisesti kuin fyysisestikin. Nyt onkin toisaalta ehkä hyvä antaa kehon ja mielen levätä ja palautua vuodesta, jotta uusi parempi vuosi voidaan ottaa vastaan virkein mielin ja täynnä tarmoa. 

Tämän viikon aluksi olemme saaneet nauttia kauniista aurinkoisista päivistä ja kehittelimmekin Mikkelin Pankalammen kiertävälle polulle viisi jumpparastia, jotka sopivat kaikenikäisille liikkujille lapsista ikäihmisiin. Nämä sopivat mainiosti omatoimisen liikunnan täytteeksi. 



Hyvää Joulua kaikille ja parempaa vuotta 2021 toivottaa Nuotiopiiri ja Mikkelin Setlementti yhdistys!  

      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti