torstai 2. huhtikuuta 2020

Mitäs me etätyöläiset?

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun... Tältä totisesti tuntuu tällä hetkellä, kun miettii miten tämä kevät on mennyt. Me Mikkelin Setlementin työntekijät olemme monen muun tapaan siirtyneet myöskin täysin etätöihin ja kotoa käsin on työskennelty nyt jo kaksi viikkoa. Pikku hiljaa tähänkin on tottunut ja työpäivät ovat alkaneet sujumaan myös kotitoimistoissa. Edellisessä kirjoituksessa kerroimme, että järjestämme Nuotiopiirissä vielä pienille ryhmille päivittäisiä ulkoiluhetkiä, mutta tilanteet muuttuivat tuosta hyvin nopeasti ja päätimme perua nämäkin ennen kuin ne ehtivät edes alkaa. No mitä me nyt sitten teemme?

Setlementin toimintaan Nuotiopiiri on osallistunut tuottamalla sisältöä jäsenkirjeisiin sekä olemme olleet mukana jäsenille suunnatussa soittopalvelussa, jossa kyselemme jänseniltä kuulumisia ja keskustelemme mukavia mahtavien ihmisten kanssa. Jäsenien on mahdollista soittaa myös meille, jos tuntuu, että seinät kaatuvat päälle ja tarvitsee juttuseuraa.

Nuotiopiirin toiminnassa olemme keskittyneet sosiaaliseen mediaan ja repäisimmekin heti alkuun someen luonto-haasteen, jossa pyritään rohkaisemaan ihmisiä päivittäiseen ulkoiluun. Haasteen pohjana toimii luontopyramidi-malli (kts. ensimmäinen julkaisu "Tervetuloa Nuotiopiirin loisteeseen!") ja haasteeseen osallistuvat pyrkivät liikkumaan mallin mukaisesti. Perustimme haastetta varten Facebookkiin myös oman ryhmän, joka löytyy nimellä "Mielihyvää ja kuntoa luonnosta". Nimi ryhmälle tuli eräältä jäseneltä, kun hän kertoi mitä hän on saanut Nuotiopiirin toimintaan osallistumisesta. Haasteen lisäksi teemme someen luontoaiheisia päivityksiä sekä luontokohde-esittelyjä Mikkelin lähialueilta. Työkseen somettelu on meille kummallekin hiukan vierasta eikä tuo videoiden edintointikaan taida olla kummankaan ydinosaamista, mutta tässähän sitä harjaantuu tehdessä, eikö vain 😉

Koska ulkoilua ei ole vielä kielletty, niin ota ihmeessa meidän luontohaaste vastaan ja tee luontoliikunnasta osa päivittäistä elämää. Haaste ei maksa mitään ja voi parhaillaan herättää sisäisen luontoliikkujasi päivittäisen ulkoliikunnan pariin. Lisätietoja haasteesta saa Tiinalta ja Nikolta, eli laita rohkeasti viestiä somessa tai sähköpostilla.



P.S. Käy muuten kurkkaamassa Tiinan ylisöpö karitsavideo klikkaamalla tästä! (Facebook)
P.P.S. Tässä Otavan laavujen esittelyt sekä Tainan laavun esittely Mäntyharjulta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti