torstai 9. heinäkuuta 2020

Linnavuori, frisbeegolfia ja hotelleja hyönteisille

Kesä on kääntynyt heinäkuulle ja sitä paljon kaivattua vettä on saatu myös parin viime viikon aikana. Nuotiopiirissä ollaan jatkettu kesää frisbeegolfilla, kävelyillä, pihapeleilllä ja hyönteishotelleilla. Jotenkin ollaan kuitenkin vältytty kastumasta. Ohjelman lomassa ollaan ihasteltu tällä viikolla kuinka mustikat on vesisateen ansiosta kasvaneet jo ihan siedettävän kokoisiksi ja alkavat olla kypsiä poimittavaksi parin viikon sisällä. Kypsiä mustikoita toki löytyy jo joukosta, mutta vielä kannattaa jonkin aikaa odottaa, jotta sato on parhaillaan. Mustikkaa kun ei kannata raakana poimia, sillä se ei kypsy kerättynä samalla tavoin kuin puolukka.




Edellisen viikon perjantaina teimme Mikkelin maahanmuuttopalveluiden kanssa retken Sulkavalle Pisamalahden linnavuorelle. Siellä katselimme kaunista näköalaa vuoren huipulta ja kiikaroimme järvelle. Uskaltauduimme myös käymään luolassa, joka oli melkoisen kostea sisältä. Tuo ei kuitenkaan haitannut vaan ahtauduimme kaikki yhdeksän samaan aikaan luolaan. Luolailun jälkeen kävimme vielä uimassa ennen paluuta Mikkeliin. Päivä oli todella ihan mahtava ja naurua riitti.





Nuotiopiiri järjestää ohjelmaa vielä seuraavan viikolla 29, mutta tuon jälkeen olemme lomalla ja jatkamme toiminnan parissa taas elokuussa. Syksylle onkin suunniteltu kaikenlaista kivaa ja tarkoituksena onkin toteuttaa muun muassa jo keväälle suunnitellut retket Repoveden ja Leivonmäen kansallispuistoihin sekä toimintapäivä Anttolanhoviin. Näistä tuleekin lisää infoa elokuussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti