torstai 5. maaliskuuta 2020

Tervetuloa Nuotiopiirin loisteeseen!

Huh! Olipahan eriskummallinen talvi vai lieneekö tuo päättynytkään vielä...? Yleensä lämmittävä aurinko, talitinttien laulu ja kenkien alla rahiseva hiekka viestivät kevään saapumisesta, mutta voiko kevät saapua, jos ei ole ollut talveakaan?! Säätilat on vaikuttaneet paljon meidän toiminnan suunnitteluun ja järjestämiseen, eikä muutoksilta ohjelmissa ole vältytty. Muutokset toiminnassa eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään ohjelmistoon vaan helmikuun lopussa Nuotiopiirissä aloitti uusi ohjaaja Niko, joka työskentelee hankkeen loppuun Tiinan aisaparina. 

Niin ja tosiaan, tervetuloa meidän upouuden blogin pariin! Tänne kirjoitamme kokemuksistamme Nuotiopiirin parissa ja samalla pyrimme esittelemään erilaisia retkikohteita Mikkelin läheltä sekä kerromme mitä ne voivat tarjota uteliaalle retkeilijälle. 

Jos Nuotipiiri ei ole sinulle entuudestaan tuttu, niin avataanpa tässä hiukan mistä on kyse. Nuotiopiiri on siis Mikkelin Setlementin hanke, jolla pyritään vahvistamaan henkistä ja fyysistä hyvinvointia luontokokemusten avulla. Lisäksi aktiivisimmista Nuotiopiiri-jäsenistä on koottu luontopyramidi-ryhmä, jonka kanssa lähdetään luontokohteisiin vähintään kerran viikossa. Alle on pyritty avaamaan luontopyramidin ajatus kuvana.


Luontopyramidi ajattelu koostuu neljästä tasosta, jossa pyramidin perustana toimii päivittäiset luontoannokset lähiluontoalueilla.
Seuraavalla tasolla ovat viikottaiset retket luontokohteisiin, joissa kaupungin hälystä ei ole häiriötä.
Kuukausittaisiin annoksiin kuuluu useamman tunnin pituiset retket kauempana oleviin retkikohteisiin.
Pyramidin huipulla on 2-3 päivän mittaiset "erämaa-kokemukset", jotka ovat perusteellinen irtiotto arjesta.


Tällä viikolla luontopyramidi-ryhmän kanssa kävimme katsomassa Porrassalmenlintutornista näkyisikö muuttolintuja jo Iso-Surnun rannoilla. Sää ei ollut kovin otollinen, kun räntää alkoi vihmoa taivaalta kesken kaiken ja sumu haittasi osaltaan näkyvyyttä. Muuttolintuja emme siis vielä nähneet, mutta useampi käpytikka nakutteli läheisissä puissa. Lisäksi varikset tutkivat vanhojen pilkkireikien ympärillä, josko pilkkijät olisivat jättäneet jotain jälkeensä jäälle. Seura oli jälleen mitä parhainta ja jutustelun lomasssa saimme makeat naurut useaan otteeseen. Lisäksi kevään lintutarkkailun kannalta on mahtavaa seurata kuinka nyt täysin hiljainen lumenpeittämä järvi muuttuu kevään aikana kodiksi erilaisille lajeille, joten tässäkään mielessä kokemus ei mennyt hukkaan.   


Loppukuusta järjestettävä retkipäivä Anttolanhoviin täyttyi todella nopeasti ja ikävä kyllä tuolle retkelle ei ole enää vapaita paikkoja. Huhti- ja toukokuun aikana suunnitteilla on lisää linturetkiä sekä päiväretket Repoveden ja Leivonmäen kansallispuistoihin. Seuraa siis tarkkaan meidän sometiedotuksia ja nappaa Setlementin kuukausiohjelma mukaasi Mikkelin Setlementiltä tai nettisivuilta😉 

Nähdään retkillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti